Den här veckan blev otroligt uppskattad och vi fick väldigt fin feedback. Tyvärr fick vi däremot inte tillräckligt med anmälningar till Skåne eller till Spanien så dessa veckor fick ställas in. Men vi hoppas kunna få till det 2019. Så är du intresserad så hör av dig. Vi kontaktar dig när dom nya datumen är fastställda.


Välkommen till en kreativ vecka fylld med yoga, medveten vandring, föreläsning, workshop i luffarslöjd

samt frigörande dans.

En rolig vecka som ger dig inspiration och kunskaper,

energi och glädje.

Vi som arrangerar Kreativa veckor är inte bara systrar utan också bästa vänner. Vi har många strängar på vår lyra och älskar det vi gör. Båda har vi haft en längtan att arbeta tillsammans, trots att vi bor 65 mil ifrån varandra. Våra idéer om att skapa en gemensam verksamhet startar med en vecka i Gästrikland. Det kommer även att bli en vecka i Skåne i sommar och från och med hösten 2018 veckor i Spanien.

Vi ser dessa båda veckor i Sverige som ”prov-veckor” vilket betyder att priset är mycket fördelaktigt men i gengäld önskar vi ärlig feedback från deltagarna.

 

PRAKTISK INFORMATION

DATUM

Måndag 14 maj-fredag 18 maj 2018

TIDER

Vi börjar kl 10.00 varje dag, avslutar ca kl 16.00.

PLATS

Andrummet, som är Andreas fina lokal i huset där hon bor, i byn Åttersta ca 2 km norr om Kungsgården. Yogamattor finns i lokalen, så det behöver du inte ta med dig.

Vägbeskrivning http://www.naturligtochvis.se/yoga/praktisk-info/

 

KURSKOSTNAD & BETALNING

1995 kr som betalas till bankgiro 622-7466 eller plusgiro 55 13 34-6.

Anmälningsavgift 300 kr betalas i samband med anmälan. Resterande kursavgift betalas senast 14/4.

Säg till om du vill ha faktura.

 

I priset ingår: 

Minst 2 x yoga, minst 2 x frigörande dans, föreläsning, en hel dag workshop med trådtjack (luffarslöjd) och en medveten vandring.

Det ingår vegetarisk lunch varje dag, fruktfat, kaffe/te.

 

I priset ingår inte: 

Övernattning ingår inte denna vecka. Men vi kan tipsa om närliggande boenden.

 

AVBOKNINGSREGLER

Kursanmälan är bindande. Ersättning utgår endast vid sjukdom mot läkarintyg och då återbetalas hela summan utom anmälningsavgiften.

 

BRA ATT VETA

Närmare information om kläder och vad som är bra att ha med sig får du i välkomstbrevet ungefär en månad före.

Det är bra att du meddelar om du är gravid eller har allvarliga hälsoproblem. Varje deltagare ansvarar själv för att hälsotillståndet är sådant att hen utan risk kan deltaga i aktiviteterna under veckan.

Vi ansvarar inte för personskador som åsamkats p.g.a. olycksfall och därför rekommenderar vi att deltagarna har tecknat hemförsäkring och olycksfallsförsäkring.

 

ANMÄLAN & MER INFORMATION

Kontakta oss via mejl andrea.kalk@telia.com eller på telefon 073 93 283 10.

Ange namn, adress, telefonnummer och mejladress. Ange även om det är något du inte äter.

Antalet platser är begränsat!

Om det blir för få anmälningar ställs kursen in. Besked ges i så fall senast 2 veckor före kursstarten.

 

Gå gärna in och Gilla vår Facebooksida.

 

Nedan är en kortare information från oss systrar och vad vi gör under denna Kreativa vecka.

 

FRIGÖRANDE DANS

I den frigörande dansen går vi på upptäcktsfärd i kroppen och blir mer medvetna om vår intuition och andlighet. Inga krav eller måsten, du lyssnar till kroppen som lyssnar på musiken. Tillåter kroppen att röra sig på sitt sätt. Musiken inspirerar och du följer rörelserna. Dansa i glädje, tydlighet och medkänsla med dig själv! Närvaron, andningen och de fria rörelserna löser upp spänningar, frigör livsenergi och utvecklar din intuitiva förmåga.

Har du någon fysisk nedsättning spelar det ingen roll. Man kan dansa sittandes eller liggandes minst lika bra.

 

KREATIV WORKSHOP

Den här workshopen jobbar vi i tekniken trådtjack (luffarslöjd). Den formar vi sen till krokar, blomsterdekorationer eller kanske till och med korgar.

Alla kan delta oavsett styrkan i händerna eftersom jag har med mig olika grovlekar på tråden.

 

YOGA

Hoppas att du inte tror att yoga enbart är för viga, smala och unga kvinnor. Nej! Ju stelare du är desto större nytta har du av yoga! Den välkomnar dig som är karl, nybörjare, äldre, överviktig, stressad…
Du kommer att göra din individuella yoga och känner in vad din kropp kan göra. Utan prestation!

Utan att jämföra dig med någon annan. Du tvingar aldrig kroppen till något den inte klarar av och det är du som bestämmer hur fysisk en lektion blir.

Vi kommer att ha minst två pass under veckan där vi provar både lugnare och aktivare yogaformer (yinyoga, hathayoga), andningsövningar och avslappning.

 

FÖRELÄSNINGEN ”UTSIDA OCH INSIDA – BALANS I LIVET”

Det här är en föreläsning som ci önskar att vi själva hade fått lyssna på redan i tonåren. Den handlar om hur vi formas av förväntningar att vi ska bli ”lyckade” men till slut ändå känner en tomhet, att något fattas . Den handlar om stress och hur hela vår kultur är i obalans. Tänk om lyckan som vi jagar inte finns där vi tror?

Mindfulness (som Andrea hellre kallar för heartfulness) är ett ämne i tiden och brukar översättas till ”medveten närvaro”. Vilka positiva effekter kan mindfulness få i vardagen – och hela livet? Kan det ge mer balans med mindre stress, mer energi, bättre hälsa, bättre sömn? Jag ger konkreta tips på övningar.

Är det svårt? Nej, egentligen inte, eftersom vi alla har kunnat det en gång!

 

Båda tillsammans håller vi i en MEDVETEN VANDRING

Vi gör en vandring på nära håll eller i skogsterrängen nära Åttersta, beroende på vädret. Att vandra i medvetenhet gör oss uppmärksamma på allt som finns runt omkring oss och vi släpper då tid och rum.

Att verkligen se, lukta och känna det som finns omkring lyfter en vandring till helt andra dimensioner

än att bara gå.

 

VARMT VÄLKOMMEN in i vår kreativa värld.
Här tänker vi ett steg till, utanför ”borde” och ”måste”.
Istället öppnar vi till hjärtats glädje och samhörighet.