Frigörande Dans


Frigörande dans – Mindfulness i rörelse!

Förgyll ditt liv med att unna dig Frigörande Dans. 

Tyvärr är jag för tillfället lokal-lös men startar upp dansen igen så fort det löst sig.

Men om ni är ett gäng/avdelning/förening som vill prova på och har egen lokal kan jag komma till er.

Kontakta mig
Jag är utbildad Frigörande Dansinspiratör på Frigörande Dans-akademin
Jag är medlem i Frigörande Dans-föreningen
Vad är Frigörande Dans?

Den frigörande dansen är ett sätt att motionera – med fria rörelser och i medveten närvaro. I dansen riktas uppmärksamheten till hur den egna kroppen har lust att röra sig till musiken.

Ett litet barn som rör sig i takt till musik gör detta helt utifrån sin glädje och lust till rörelse samt efter sin egen förmåga. Den känslan väcks till liv igen eftersom det inte finns några krav i dansen. Den är fullkomligt tillåtande och stimulerar till rörelseglädje utifrån den egna kapaciteten.

Alla kan dansa Frigörande Dans – stående, sittande eller liggande. Med hjälp av enkla övningar fokuserar vi på varje kroppsdel och lyssnar till hur dansen vitaliserar kroppen och gör den mjuk och rörlig. Varje danspass avslutas med avslappning.

Medveten närvaro – Mindfullness

De flesta av oss tänker på annat än det som vi för tillfället faktiskt är engagerade i.

Mindfullness innebär att vara medvetet närvarande i det vi upplever just nu – utan att döma eller värdera. Genom den medvetna närvaron i dansen lär vi oss att respektera våra begränsningar och att glädja oss åt möjligheterna till rörelse.

Det är i nuet vi påverkar vår framtid. Om vi ofta och länge är splittrade och har tankarna på annat än det vi gör, riskerar vi att må dåligt eller bli sjuka. Hur vi tar hand om oss nu påverkar hälsan och välbefinnande i kommande ögonblick.

När vi lär känna våra möjligheter att påverka vår hälsa stärks även självkänslan.

Ett kravlöst sätt att lugna sinnet är att röra kroppen Dansen kan lösa upp spänningar i kroppen. Du mjukar upp musklerna och oljar in lederna med hjälp av dina rörelser.

Dansen och avslappningen gör att stressnivån sänks och koncentrationsförmågan ökar. Du låter kroppen få uttrycka de stämningar, känslor och bilder som finns inom dig.

Du behöver inga förkunskaper, det finns inga krav eller bestämda steg.