Guidning


Er guide i kreativitetens gröna fotspår

Kvalité

Söderåsens Nationalpark är min hemarena och vi bor alldeles bredvid. Jag vistas så gott som dagligen i parken och känner väl till naturens skiftningar här, tex vart dovhjortarna har sina vandringsstråk, hur skogens bäckar ringlar fram och vart det är bäst att gå vid olika tidpunkter. Då min hund är utbildad och certifierad vårdhund som arbetar med inriktning skola och kan hon vara en otrolig tillgång i vissa grupper. 

Med mig som guide upplever ni inte bara en vacker natur, ni får även tillfälle att möta naturens energier under vandringarna. För som schamanismen säger har allt en historia att berätta och det är upp till oss människor, en varelse av alla att se det och lyssna till dess berättelser. En närkontakt med naturen kan hjälpa oss själva att hitta lugnet och en större förståelse och kärlek till oss själva och vår omvärld.

 Jag är varken biolog eller geolog men har tillbringat stora delar av mitt liv i naturen. Först inom friluftsfrämjandet och scouterna som barn, sen som hundförare, jägare och slöjdare som vuxen.

Som nationell certifierad naturguide kan ni känna er säkra på att få gå på en vandring med en guide med kvalité. Jag har dessutom pedagogisk utbildning på universitetsnivå. Även förtroendet som samarbetspartner med nationalparken och diplomerad guide hos dem gagnar för en intressant och förhoppningsvis givande tur.

Tre förslag på guidningar men kan givetvis göra en måttbeställd till er:

Skogsdusch

Mindfulness på riktigt!

Min bästa vän och jag

Du och din fyrfotavän sammansvetsas till ett team med de övningar jag ger er på turen.

Väsenvandring

På den här turen är det inte fötterna som ska gå långt utan det är tankarna som ska vandra och fantasin få flöda.

Som entreprenör inom ekoturism tar jag endast mindre grupper så att vi inte gör för stora avtryck. Dessutom kan vi enklare röra oss i naturen så det passar hela gruppen, både tidsmässigt och terräng.