Workshops


Workshop 2023

Har tyvärr inte satt några datum på workshops då jag är utan lokal för tillfället och vi har haft många projekt här hemma på gården.
Men man kan gärna boka mig om man är ett gäng/företag som har egen lokal.

Kontakt

Workshops

Här är ett utkast på olika inomhus- och utomhus-aktiviteter för barn och vuxna jag kan erbjuda.

Måla kottblommor

Vi skapar bedårande blommor av tallkottar. Detta är något som både barn och vuxna kan delta i. Dessa kan sedan användas till att dekorera allt från presenter, blomkrukor eller varför inte användas i leken? 

Väva i klyka

Det är väldigt dekorativt och roligt att väva i klyka. Här kan man hjälpas åt om man vill. Workshopen passar alla åldrar. Jag fyller bordet med massor av grenklykor, garn att väva med samt annat man vill pynta sin klyka med.

Luffar-Trädgårdskonst

Under den här workshopen skapar vi alster till trädgården. Här blir det tex Trädörhängen. Dessa leker fint med vinden. Eller Blompinnar. Dom får vilken kruka eller rabatt som helst att blinga. Vi skapar också små ljuslyktor man kan hänga och som lyser upp sommarkvällen med sitt ljus. Till den här workshopen krävs föranmälan eftersom momenten är många och platserna få. Workshopen vänder sig till vuxna. Men om man vill kan man anmäla sig och ett barn. Dock blir priset detsamma för barnet. Förutsättningen är att man som vuxen också är med och att barnet i fråga kan arbeta självständigt. Därför sätter jag ingen lägsta ålder då det beror väldigt mycket hur praktiskt barnet är.

Pappersträd

Så otroligt dekorativa och enkla att göra när man vet hur. Det visar jag er! Här kan man arbeta ihop gammal som ung om man vill då denna workshop passar dom flesta åldrarna.

Tova pennfigurer

Det här är så roligt att göra. Runt en penna våt-tovar vi med fårull en figur som kan dekoreras med ögon eller vad man nu vill ha på. Den blir som en skyddande kompis till pennan, i skolan eller handväskan eller som ett fint minne på skrivbordet. Den här workshopen passar alla åldrar även om barn kanske behöver en extra hand. Barn och vuxen är alltså välkomna ihop.

Tova ”pacman”

Det här blir lite som ett Kinderägg. Minns du dataspelet Pacman? En figur som åt upp små spöken. Och eftersom vi gör dessa på ”Fulhetens dag” får dom gärna bli hur tokiga som helst. Här våt-tovar vi flera lager med fårull runt en golfboll. Man kan välja olika färger på varje lager. När man sen skär upp den blir det som en häftig överraskning. Sen kan man ge den liv med hjälp av ögon eller annat pimp. Väldigt uppskattad att göra av barn. Workshopen passar därför gammal som ung. Jag vill dock ha med en vuxen om barnet inte kan själv.

Luffar-Korgar

En korg har man alltid nytta av! Och dom här blir dessutom så otroligt fina även om man kanske intet har arbetat med materialet förut. På den här workshopen går vi på korgarna direkt. Annars är det några moment innan dess när jag håller en hel kurs. Dessa hoppar vi över för att hinna med och jag har därför förberett materialet. Till den här workshopen krävs föranmälan eftersom momenten är många och platserna få. Workshopen vänder sig till vuxna. Men om man vill kan man anmäla sig och ett barn. Dock blir priset detsamma för barnet. Förutsättningen är att man som vuxen också är med och att barnet i fråga kan arbeta självständigt. Därför sätter jag ingen lägsta ålder då det beror väldigt mycket hur praktiskt barnet är.

Broderi-Kroki

Här omfamnar vi naturens former och med nålen och trådens hjälp försöker vi fånga ögonblicket vi befinner oss i. På en återbrukad handvävd kökshandduk får du leka med olika stygn och liksom en penna låter du nålen skissa. Jag står för material, verktyg och kunskap om olika stygn som kan användas.

Småkryp

Dom här krypen blir hur söta som helst. Här använder vi oss av järntråd och ull. Antingen våttovor man eller jobbar endast i järntråden. Här kommer också finnas pärlor, ögon och broderigarn för extra pimping.Väldigt uppskattad att göra av barn. Workshopen passar därför gammal som ung. Jag vill dock ha med en vuxen om barnet inte kan själv.

Vill ni boka mig privat eller till företaget?

Är du den som aldrig kommer iväg till en kurs? Är det svårt att få ihop kvalitetstid med familjen eller vännerna? Eller vill du göra något tillsammans med personalen? Samla ihop ett gäng så hjälper jag er att få kreativiteten att flöda några timmar.

Beroende på årstid, plats och önskan erbjuder jag er inspiration. Jag blandar tekniker och material som trä, textil och metall så det passar olika åldrar och förkunskaper.

Jag har bl.a workshop i ”Från Tråd till Krok”, ”Gör ditt eget luffarschack”, ”Skapa återbruks-blommor” och ”Frigörande Dans”. Här spelar åldern ingen roll, alla gör efter sin förmåga. Jag tar grupper upp till tio personer.

Jag kommer hem till er eller ni till min lokal (när jag hittat en ny) för en halv- eller heldags-workshop. Under dom varmare årstiderna kan vi även vara i min ateljé som ligger granne med Söderåsens nationalpark.

Tillsammans har vi några kreativa timmar fulla med inspiration.

Kostnad: halvdag 4500 kr, heldag 7500 kr. Priserna är inkl. moms. (För företag är priset ex moms.) Normal materialåtgång ingår. Reseersättning tillkommer. Jag bor i Skåne men kan erbjuda mina workshops i hela landet.

Välkommen att kontakta mig så berättar jag mer om upplägget.

Tillsammans skapar vi en dag att minnas långt framöver.