Ett år…


grind

I morgon för ett år sedan startade jag Plura Divisa. Efter femton års våndor tog jag steget! Efter ett halvårs heltidsfunderingar med hjälp och stöttning från olika håll gjorde jag det!

Jag hade äntligen förstått att jag inte behövde bestämma mig för att bara göra en sak. Nä, jag kunde ju faktiskt stoppa in vad jag ville i mitt företagande. Denna spretiga själ vars jordenamn är Dunja behövde inte passa in i mallen. Mallen som byråkratin och vissa människor ville jag skulle hitta min roll i. För jag är inte bara en sak, jag kan inte bara en sak, jag vill inte bara en sak.

Jag ÄR, KAN och VILL massor!

Och jag har redan första året fått gjort massor som entreprenör och egenföretagare. Plura Divisa betyder ju ”flera olika delar” och det har det verkligen blivit. För även om jag inte gjort allt genom mitt företag utan även projektanställningar har jag ju kunnat gjort detta just för att jag är min egen.

Min egen.., ja.., vissa gillar det kanske inte. Banken är en.., jantelagen en annan… Går det bra? Vad menar folk då? Vad vill människor veta när dom frågar så? Vill dom verkligen veta om människan Dunja trivs? Vill dom verkligen veta om min kreativitet äntligen får den luft den behöver? Vill dom verkligen veta om jag är mer tillfredsställd med mitt liv och därför troligtvis betydligt enklare att leva med? 😉

Eller vill man veta om pengarna rullar in? Om det som jag skapar verkligen är intressant? Om andra egentligen bryr sig om min kunskap? Och hur mäter man sånt i så fall? Vad är bra? Vem ska gilla det jag gör? Vem ska avgöra kvalitén?

kastanjehjarta

Men jag vet att under det här året har jag mött många underbara människor som jag inte hade gjort om jag stått kvar där jag stod. Jag har fått lära mig massor, både mer och mindre roliga saker. Jag har börjat få tillbaka den glädje kreativiteten ger. Jag har börjat tro på mig själv. Jag har haft ett år där jag har växt som människa. Med hjälp av min samlade kunskap och de människor som jag har mött och de som står vid min sida har jag fått utvecklas.

Jag vill från djupet av mitt hjärta tacka alla som gjort den här resan möjlig för mig. Och den har bara börjat…

TACK!!!


4 svar till “Ett år…”

  1. GRATTIS till första året – och jag önskar dig all lycka, glädje, utveckling och framgång till kommande år!
    Varma kramar från Andrea

  2. Så skönt att läsa dina tankar om detta åt. Så skönt att du får arbetsglädjen tillbaka. Jag vet att du kan mycke och låt ingen trycka ner dig, det är du alldeles för värdefull för att bli 😉

    Kram från mig som alltid håller på dig <3

  3. Åh Dunja, du härliga, spretiga, kreativa, energigivande människa- så klok du är!! Det är helt underbart att läsa dina reflektioner kring första året och vilken tur att du går din väg som du tror på och där du får vara så underbar som du är 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *